Marketing combineren met antropologie. Dat doen Maxime de Jonge en Gert Koot met hun bureau Human tales. Ik sprak ze voor de podcast Marketing Break. Deze podcast maakt Merkster voor SRM Opleidingen en Trainingen en NIMA. De podcast over marketing en communicatie. Inmiddels staan er al meer dan 30 afleveringen online.

Gert leerde ik kennen als docent toen ik (Karel Zwaan) zelf NIMA C volgde. Wat was ik onder de indruk van zijn presentatie waarin hij ons studentjes in twee uur vertelde welke kant ons vak in de komende jaren op zou gaan. Het was zo inspirerend. En nog altijd volg ik zijn nieuwsbrief en jat er geregeld onderwerpen uit om een artikel over te schrijven.
Gert slaat nu met Maxime de Jonge een nieuwe weg in. Een combinatie tussen antropologie en marketing. Geen platte persona’s meer, maar echt je klant leren kennen vanuit zijn of haar cultuur. (Voor de marketingliefhebber, hier zit natuurlijk ook een linkje naar het beroemde artikel van Porter/Kramer over shared value).
Hoewel ik me voel als een groenteboer die zegt dat mensen meer groente moeten eten, beveel ik deze aflevering van Marketing Break echt enorm aan. Inspireerde Koot tien jaar geleden met een verhaal over techniek en AI die zouden komen; nu is het de mens die centraal staat en creativiteit vanuit die mens om de andere mens te raken.

De podcast over marketing en communicatie

Merkster maakt Marketing Break samen met NIMA en SRM. Iedere maand ga ik met experts en vakgenoten uit communicatie-, marketing- en reclameland in gesprek om elkaar te inspireren en om te blijven leren over het mooiste vak dat er bestaat. marketing Break is daarmee de podcast voor marketing en communicatie.

Je vindt de podcast op alle grote podcast platforms. Onder meer op: Apple Podcast en Spotify.

Interesse in een van de onderwerpen, of wil je een podcast voor jouw organisatie? Neem gerust contact op.