Schrijven. Mijn belangrijkste vaardigheid is schrijven. Persberichten, interne berichten over ingrijpende reorganisaties, blogs en e-mails aan heel de organisatie. Iedere tekstvorm kwam in de afgelopen vijfentwintig jaar voorbij. Vanuit die expertise lanceert Merkster iets nieuws: Schrijftraining in de praktijk.

Schrijven is een talent voor romanschrijvers. Leren schrijven zoals Harry Mulisch kan ik niet. Schrijven voor organisaties daarentegen is een ambacht. Het is te leren. Doen, durven en in de praktijk uitvinden hoe het moet, stelt iedereen in staat om een goede schrijver te worden.

Wanneer?

Op vrijdag 21 oktober en 4 november ga ik met een groep aan de slag. Deelnemers leren in 12 uur hun schrijftalent ontdekken en krijgen foefjes en trucjes aangeleerd om teksten met impact te schrijven. Dit is niet de zoveelste schrijftraining. Ik werk op basis van de teksten van de deelnemers. Hun praktijk staat centraal. Hoe ziet hun publiek eruit; wat wil die lezen en wat wil de afzender van de boodschap bereiken bij die doelgroep? Het is echt een schrijftraining in de praktijk. Deelnemers volgen de training online: een volle vrijdag (21 oktober) en een ’terugkommiddag’ op 4 november.

Voor wie?

De training is voor iedereen die professioneel schrijft voor een organisatie. Ondernemers die meer klanten willen; marketingmedewerkers die commercieel succesvoller willen zijn in het benaderen van hun afnemers; mensen bij de gemeente die de burger willen bereiken of communicatieadviseurs die intern meer impact willen maken met hun schrijfsels. Maar dus niet voor de nieuwe Harry Mulisch.

Schrijftraining in de praktijk

We gaan aan de slag met het publiek; kernboodschappen; persberichten (wat is nieuws?) en zelfs ghostwriting. We houden de cursus online en werken van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags. De investering voor twee dagen bedraagt € 450,- exclusief BTW. Om iedereen voldoende aandacht te geven is de groep niet groter dan acht personen. Bij meer inschrijvingen zoeken we een extra datum.

Aarzel niet en meld je aan of neem contact op. Ik streef er naar binnen 24 uur na inzending een ontvangstbevestiging te sturen.

 

Download pdf

 

Schrijf je in:

Schrijf je in schrijftraining
First
Last
Kiest voor schrijftraining op: